Flerbostadshus

Home 9 Flerbostadshus

Optiheat energisystem med vattenburen golvvärme till flerbostadshus

OptiHeat är ett nytt vattenburet system för golvvärme som bygger på ett unikt och extremt lågtemperatursystem. Förutom att det spar energi och pengar ger det ett behagligare inneklimat, eftersom värmen finns där människan finns, på golvet istället för i taket.

Enkelt och underhållsfritt

Ett installerat OptiHeat-system underlättar för flera. Det ger både fastighetsägare och konsult trygghet. Fastighetsskötaren kan öka sin tillgänglighet. Inga igensatta termostatventiler längre, ingen luftning av systemet. Ett system som tagits i drift behöver ej injusteras. Jämn och stabil rumstemperatur.

Lägsta bygghöjden

Basen i systemet är en smidig, lättböjlig värmeslinga tillverkad av patenterad och åldersbeständig EPDM-liknande gummiblandning. Slangen är bara 8,8 mm i diameter, vilket innebär att OptiHeat kan erbjuda ett vattenburet värmesystem med lägsta bygghöjden på marknaden. Eftersom det handlar om gummi har man fördelen av att slingorna kan läggas i de mest besvärliga utrymmen utan problem. Det är enkelt att åtgärda och konvertera lägenhet efter lägenhet och samköra ett radiatorsystem med OptiHeat under renoveringstiden. Tack vare den låga bygghöjden, 13–20 mm, kan ofta anpassning av trösklar och köksinredning undvikas helt.

Minskad energianvändning

Den elektroniska styrningen som ingår i systemet samverkar med de ytförlagda slingorna och tar hand om och omfördelar gratisvärmen. Denna kan uppgå till mellan 3000 och 9000 kWh per år och 100m2. Se tabell.

Lågtemperatursystemet ger minskade kostnader

Transmissionsförluster i schakt går ofta helt till spillo. OptiHeatsystemet använder en framledningstemperatur under 30°C. Förlusterna i schakten minskar dramatiskt. Den låga temperaturen gör det också möjligt att välja billiga rörmaterial.

Individuell mätning

En installation av OptiHeat kan kompletteras med en enkel databaserad mätningsutrustning som ger en möjlighet att avläsa varje lägenhets del av den totala uppvärmningskostnaden.

Beprövat och med beröm godkänt

Har hittills installerats på ca 1 miljon m2 med utmärkt resultat. I industrier, skolor, daghem, flerbostadshus och villor. Systemet säljs och installeras av auktoriserade återförsäljare, utbildade av OptiHeat. Installationen är enkel.

Kontakta oss!

Är du intresserad av vårt värmesystem? Eller har du frågor om våra produkter? Kontakta oss så berättar vi mer och självklart hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen efter dina behov.

Våra produkter

Broschyr

Några av våra nöjda kunder:

Leif Olssons Måleri

Installationsår: 2018
Uppvärmd yta: 800 m²
Energianvändning: 20 800 kwh/år
Energianvändning m²/år: 26 kwh
Värmedistribution: Optiheats golvslingor
Värmeproduktion: Ispinne och värmepump

Billeberga Padel

Installationsår: 2022
Uppvärmd yta: 1370 m²
Energianvändning: 15 760 kwh/år
Energianvändning m²/år: 12 kwh
Värmedistribution: Optiheats golvslingor
Värmeproduktion: Ispinne och värmepump